Начало

гр. София, ул. "Даскал Манол" 18

Национален конкурс “Сграда на годината ‘2003”, организиран от вестник “Строителство в града”, под патронажа на МРРБ, с подкрепата на браншови организации в областта на архитектурата и строителството в България.

Интересното архитектурно виждане на проектантите с дало възможност да се съчетаят функционалността с уюта и спокойствието на съвременния дом. С умелото комбиниране на вложените висококачествени материали е постигнато оригинално външно и вътрешно решение. За топлоизолация е използван австрийски аустротерм EPS-F, а външният облик е оформен в сполучлива комбинация от структурна фасада с цветни белгийски стъкла, бял варовик, минерална мазилка и гранит.
Стълбището е изпълнено от цели мраморни стъпала и плинтове. Сполучлив елемент от цялостната атмосфера във входа на сградата са художествените пана.


Асансьорната уредба е с всички възможни екстри – ходравлични външни и вътрешни врати и преобразувател, който не позволява засядане при спиране на електрически ток и осигурява безотказно отваряне на вратата на най-близката площадка.
Материалите осигуряват естетичност, дълготрайност и сигурност на сградата.


гл. инж. Стефан Минков

Copyright © www.peevski.com. All Rights Reserved.